Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Μάιος






 ( η ανάρτηση είναι αφιερωμενη στην  εκλεκτή μου φίλη, που με πήρε τηλέφωνο και με μάλλωσε που έχω ακόμα τα χιόνια, Μάη μήνα. Την αγαπώ <3 )

5 σχόλια:

  1. Καλά έκανε και σε μάλωσε η φίλη σου, Ντίνα μου… Έχεις τόση ομορφιά να προσφέρεις με τις εικόνες και την ψυχή σου κι εσύ τις αιχμαλωτίζεις στα χιόνια…

    Θαυμάζω πάντα τα ωραία σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Στράτο μου, μας έχει καταπιεί το φειζμπουκ 🙁🙃 και ξεχάσαμε τα μπλοκάκια και την ομορφιά τους!
      Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, καλό μήνα!

      Διαγραφή
    2. Αυτό είναι το παράπονό μου, Ντίνα, το αναφέρω παρεμπιπτόντως, στην πρόσφατη ανάρτησή μου στο "Μηθυμναίο".
      Τουλάχιστον παραμένω σταθερός στην πρώτη μου αγάπη...

      Διαγραφή
  2. ...Ο Βελανώντας είναι στο μαντρί με τη Μπέλα την όμορφη.
    Το γαλακτομπούρεκο της Αγράμπελης έκανε το θαύμα του!
    Τα υπόλοιπα πρόβατα έμαθαν τα κατορθώματα του και θέλουν να τον μιμηθούν. Οι προβατίνες υϊοθέτησαν τη μόδα Αγράμπελη για να αρέσουν στους προβατίνους τους και παρακολουθούν με αφοσίωση τι φοράει η Αγράμπελη! Μερικές τολμηρές έβαψαν τη γούνα τους κόκκινη και αποχρώσεις καστανοκκόκινου!

    Η Αγράμπελη ακόμη δε γνωρίζει τα γεγονότα, στη στάνη κυκλοφόρησε περιοδικό με όλες τις πιπεράτες λεπτομέρειες της ζωής της, περιοδικό με τίτλο:
    ΜΠΕ, όπως λέμε ΑγράΜΠΕλη

    Οσονούπω σε πιο ευρεία κυκλοφορία ειδικό τεύχος αφιερωμένο στα γενέθλια της Αγράμπελης. Θα συζητηθεί πολύ το νέο φόρεμα της Αγράμπελης από τη Γουαδελούπη, οι γόβες φτιαγμένες με κόκκους άμμου από το Ηφαίστειο Σαντορίνης και τα καυτά στιγμιότυπα της συνάντησης με τον Τσάρο της Ρωσίας Ντίμα Βλαντήρ Σερμόνιεγεφ, που γοητεύτηκε από τα χιονισμένα φωτογραφικά τοπία της Φλώρινας!

    *********

    Χρόνια πολλά
    γερή υγεία
    με τη χαρά να βλέπεις ανθισμένες στιγμές στη ζωή σου
    μέχρι τα πιο βαθιά γεράματα.
    Αμήν!

    με αγάπη η ζουζούν Καλλιόπη :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λίγες μέρες πριν...

    ..μέσα στις πασχαλιές τέσσερα ύποπτα πόδια περπατάνε σιγά σιγά. Ο δρόμος προς το blog της έχει δύσκολα περάσματα και δεν πρέπει να τον υποψιαστούν.

    Μα να! Κάτι αχνοφαίνεται στο βάθος! Τα αρώματα των λουλουδιών του γαργαλάν τη μύτη. Ω! Επιτέλους έφτασε στο blog της!!! Τα κατάφερε να φύγει και να ταξιδέψει προς τα λιβάδια που πάντα ήθελε... Πόσο εκφραστική φωτογράφος! Είχαν δίκιο τελικά όσοι του έλεγαν να τη γνωρίσει, η επιθυμία του να δει από κοντά το ίνδαλμα του ξεπέρναγε τους όποιους φόβους να τον κάνουν τσακωτό!

    Ναι, δεν ήταν όνειρο, ήταν η πραγματικότητα, έβλεπε τις φωτογραφίες της μέσα στα πλάνα, ήταν αόρατος για τα μάτια των θεατών-αναγνωστών, μα υπαρκτός στα μάτια της blogosfairas!!!

    Στάθηκε αποφασιστικός και με δυνατή φωνή της είπε: Κάνε μου λιγάκι Μπέεεε

    Η μαύρη γούνα του έλαμπε όπως λάμπει η θάλασσα μία νύχτα με πανσέληνο! Πήρε θάρρος και είπε ξανά: Κάνε μου λιγάκι Μπεεεεεε
    - μπεεεε/ μπεεεεε
    Αντίλαλος; Είναι αντίλαλος ή η γλυκιά φωνή της μαγευτικής φωτογράφου;
    Ανταποκρίθηκε λοιπόν! Το ίνδαλμα του τον άκουσε. Πήρε δύναμη και αποφάσισε να κάνει πιο δυναμική κίνηση, μα ξαφνικά ένα χέρι του τσίμπησε τη γούνα στο σβέρκο και του είπε:
    - μπέξης και ξερός!!! Σε τσάκωσα!!! Τι θέλεις εδώ; ε;
    - Εσύ; Ώστε εσύ ήσουν η φωνή; Με έκανες τσακωτό Ποδονίφτη...
    - Βελανώντα, πίσω γρήγορα στο μαντρί σου και άσε τα πολλά σου! Εμπρός μαρς!
    - Δεν πάω πουθενά, θα μείνω εδώ, θα κατακτήσω άλλο blog!
    - Γύρνα αμέσως στον Ποδονίφτη!
    - Εδώ είναι ωραία! Θα κατακτήσω την Αγράμπελη!
    - Να τα μας!!! Το κορίτσι δεν περίμενε τη γούνα σου, έπειτα εσύ έχεις τη Μπέλα την όμορφη. Βελανώντα γρήγορα στο μαντρί γιατί θα φέρω ενισχύσεις!! Άκου εκεί, κάνε μου λιγάκι μπεεε! Που νομίζεις ότι βρίσκεσαι; Ε;
    - στον Παράδεισο της blogosfairas! H Αγράμπελη θα μου ανοίξει άλλους ορίζοντες, μαζί θα βοσκήσουμε στα πιο όμορφα μέρη!!!
    - Βελανώντα μου, πάμε καλέ μου που όλα τα πρόβατα σε ζητάνε και η έρμη η Μπέλα από τη μέρα που έφυγες έχει χάσει ένα ολόκληρο κιλό!!!!
    - Το έχασε με κρυολιπόλυση! Και τι να έρθω ε; Εσύ δε γράφεις πια ιστοριούλες με την υπέροχη προσωπικότητα μου! Αύριο μάλιστα η Αγράμπελη έχει γενέθλια και θα της κάνω ποδαρικό!
    - Βελανώντα μου, πάμε καλέ μου και δε μπορώ να ακούω τη Μπέλα την όμορφη να βελάζει λυπητερά.
    - ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΔΩ!!! Θα γίνω ο μούσος της Αγράμπελης. Ο Βελανώντας εδώ, στο τοπίο με τα δώρα του Μάη. Ο Βελανώντας εκεί, στο τοπίο με το δάσος της Καστοριάς. Ο Βελανώντας εκεί...>>
    - ...στο τοπίο με τα χιόνια!! χαχαχα!!!! Για 3 μήνες!!! Θα κρυοπαγιάσεις ωρέ!!!!! Γύρνα πίσω σου λέω!
    - Μπε τσου!
    - Καλά. Αφού έτσι το θέλεις. Θα σε αφήσω εδώ να δούμε τι θα καταλάβεις! Εγώ πρέπει να φύγω έχουμε φιέστα στο μαντρί, έχουμε τραπέζι... έχει και γαλακτομπούρεκο, συνταγή Αγράμπελης... αλλά αφού εσύ δε θέλεις να έρθεις τι να κάνουμε... θα το φάμε μόνοι μας... το γαλακτομπούρεκο... πάω τώρα... έχω να ρίξω το σιρόπι... συνταγή Αγράμπελης.... γιατί πως να το κάνουμε... η Αγράμπελη έχει fan club και αλλού... πάω...
    - Καλά. Περίμενε. Θα έρθω κι εγώ. Γαλακτομπούρεκο είπες;
    - Γαλακτομπούρεκο Αγράμπελης είπα!

    ...και κάπως έτσι ο Βελανώντας επέστρεψε στη βάση του! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όσο απαλά πέφτουν τα ροδοπέταλα...

Μετέωρα