Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

"Ο ήλιος βασιλεύει / κ' η μέρα χάνεται"










7 σχόλια:

  1. ναι, μα το Johnnie Walker έρχεται!
    ;)

    πολύ ιδιαίτερες, μαγευτικές φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχω αντίρρηση! Στην υγειά σου:)

      Διαγραφή

    2. ...O Γιάννης έψαχνε τρόπο να ξεφύγει από τη φτώχεια που τον έδερνε. Τα παπούτσια του από το πολύ περπάτημα είχαν λιώσει γιατί συνέχεια περπατούσε και μάζευε ότι έβρισκε για να το πουλάει.
      Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη του ήταν μια αποθήκη- εργοστάσιο φελλών που πέταγε τους ελαττωματικούς φελλούς στα σκουπίδια. Ο Γιάννης τους μάζευε και δημιούργησε το παιχνίδι Φελλοπετάγματα. Καθόντουσαν μια παρέα και προσπαθούσαν να περάσουν τους φελλούς από μια τρύπα σε ένα παλιό ναυαγισμένο καράβι. Τα Φελλοπετάγματα απόκτησαν φήμη και οπαδούς και από τα στοιχήματα ο Γιάννης άρχισε να βγάζει πολλά χρήματα. Σκέφτηκε, λοιπόν, να εκμεταλλευτεί και διαφορετικά τους ελαττωματικούς φελλούς. Αγόρασε μπουκάλια και ξεκίνησε να πειραματίζεται για ένα ποτό!
      Δεν ήταν δύσκολο, βύνη κριθαριού, μαγιά, νερό και μία τύχη βουνό αφού ο γερο Θωμάς του παραχώρησε το μικρό του εργοστάσιο ποτοποιίας για να μπορεί να επιτευχθεί η απόσταξη. Πολλές δοκιμές και τελικά βγήκε ένα ποτό που έκανε θραύση στα γύρω χωριά. Ο Γιάννης έγινε πλούσιος εν ριπή οφθαλμού. Ήρθαν και οι επιτυχίες στον συναισθηματικό τομέα, όμως ο Γιάννης είχε παραδώσει την καρδιά του στην Αγράμπελη, τη μοναδική γυναίκα που τον βοήθησε στα χρόνια της φτώχειας του. Η Αγράμπελη τον αγαπούσε πραγματικά και του πήγαινε φαγητό, όμως ο Γιάννης δεν τόλμαγε να πάει στους γονείς της να την ζητήσει, όταν πλούτισε μπόρεσε να της φανερώσει τον έρωτα του. Την παντρεύτηκε και αποφάσισαν να επεκτείνουν την επιχείρηση με το παράξενο ποτό στην Αμερική...

      Να μη σας τα πολυλογώ όλα ξεκίνησαν πριν πάρα πολλά χρόνια στην Καστοριά. Το ποτό ονομάστηκε Johnnie Walker και η Αγράμπελη- πρόγονος της σημερινής Αγράμπελης- έζησε πολύ ευτυχισμένη και υπερπολύτεκνη, 12 παιδιά, με τον Γιάννη που για λόγους μάρκετινγκ έγινε Τζόνι!

      Στην Καστοριά υπάρχει ακόμη το καράβι που έπαιζαν τα Φελλοπετάγματα. Είναι μια ιστορία που μου εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα ένας πολυδιαβασμένος φίλος! Και μη μου πείτε ότι δεν την πιστεύετε!!!

      Διαγραφή
    3. ..και κάπως έτσι, μπήκαν όλα στην θέση τους σχετικαο με τον Τζόνυ Γουόκερ🙄😂

      Διαγραφή
  2. Αυτή η ηλιαχτίδα έγινε για μένα
    τι κιαν στη δύση
    του ήλιου είναι η χορδή
    "άκου το τραγούδι αγάπη μου"
    η φύση λέει
    και τ' ουρανού γελάνε τα μουστάκια από στοργή
    πόση αγαθοσύνη σε μια στιγμή χωρά;
    μα δεν πειράζει
    σκαρφάλωσε πάνω της ένας σκορπιός και μια δενδρογαλιά
    τι κιαν στη δύση
    του ήλιου είναι η χορδή
    ω, λυπημένη μου ψυχή
    μια ηλιαχτίδα πάντα ζει
    τόσο κοντά στη δύση
    η αυγή!

    (οι φωτογραφίες σου ευθύνονται!, ξέρεις μερικές φορές μια φωτογραφία με ακολουθεί για μέρες, τη σκέφτομαι και πλάθω τη δική μου συνέχεια... Με αυτές τις φωτογραφίες έχω κολλήσει για τα καλά! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γέλασα στο σημείο που γελάνε και τα μουστάκια του ουρανού, χαχαχα!!!!

      Διαγραφή
    2. Φωτογραφία νούμερο έξι, εμφανίστηκε μισή στην αρχή και το βουνό μου φάνηκε σαν μουστάκι πάνω στον ουρανό! :)

      Διαγραφή

Όσο απαλά πέφτουν τα ροδοπέταλα...

Μετέωρα