Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Κόκκινο.












4 σχόλια:

  1. και τώρα ένα μικρό παραμύθι!!!!ναιιιιιιι

    ...μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια Πριγκιποπούλα που ήταν πολύ λυπημένη. Ήθελαν λέει να την παντρέψουν με τον πρίγκηπα Τσικλοπίγουνο! Ωχ συμφορά!
    Αποφάσισε, λοιπόν, η Πριγκιποπούλα να φύγει, να πάει πίσω από το μεγάλο βουνό, στην Κόκκινη χώρα!

    Μεγάλη απόφαση βρε παιδιά! Η Κόκκινη χώρα ήταν πολύ μακριά, μα και η επιθυμία της Πριγκιποπούλας να ζωγραφίσει τη ζωή με δικά της χρώματα ήταν τόσο μεγάλη που οι αποστάσεις γινόντουσαν πολύ μικρές.

    Έτσι η Πριγκιποπούλα βρέθηκε στην Κόκκινη χώρα, όσο απαλά παιχνιδίζουν τα βλέφαρα μιας σκιουρίνας!

    Στην Κόκκινη χώρα οι άνθρωποι έκαναν υπακοή στη φύση, αγαπούσαν τα ζώα και σεβόντουσαν ο ένας τον άλλο. Το πιο χαμηλό αξίωμα ήταν τιμή και οι άνθρωποι δε χρειαζόντουσαν αρχηγούς για να τους ορίζουν γιατί είχαν ταπείνωση μεταξύ τους. Όλα κυλούσαν με γαλήνη.

    Η Πριγκιποπούλα ένιωσε τόσο όμορφα που αποφάσισε να μείνει για πάντα εκεί. Όλοι την αγάπησαν και την αγκάλιασαν γιατί αν και Πριγκιποπούλα είχε απλούς τρόπους και σεβόταν την ελευθερία κάθε ανθρώπου.

    Ο Πρίγκηπας Τσικλοπίγουνος όταν έμαθε ότι η Πριγκιποπούλα έφυγε μακριά έσκασε από το κακό του! Αποφάσισε κάτι φριχτό!
    Έστειλε στην Κόκκινη χώρα έναν υποτακτικό του να πληγώσει την Πριγκιποπούλα.

    Όταν έφτασε, όμως ο υποτακτικός στην Κόκκινη χώρα θαμπώθηκε από το ζεστό φως και την συμπεριφορά των ανθρώπων. Εδώ όλοι του έδιναν αξία, σεβόντουσαν και υπολόγιζαν τη γνώμη του, κανείς δεν τον διέταζε και μπορούσε να ζει ελεύθερος. Ποτέ άλλοτε δεν είχε ζήσει να σέβονται τη γνώμη του! Έτσι ο υποτακτικός δεν ξαναγύρισε στον Πρίγκιπα Τσικλοπίγουνο και φυσικά δεν έβλαψε την Πριγκιποπούλα!

    Όσο περνούσε ο καιρός και ο Πρίγκιπας Τσικλοπίγουνος δεν είχε νέα από τον υποτακτικό του, το πιγούνι του γινόταν ακόμη πιο Τσικλοπίγουνο! Αποφάσισε τότε να στείλει την εκπαιδευμένη Νυφίτσα να κάνει κακό στην Πριγκιποπούλα.

    Όταν έφτασε στην Κόκκινη χώρα η Εκπαιδευμένη Νυφίτσα έγινε ήμερη και καλή με όλους. Ήταν τόσο δυνατή η παρουσία της αγάπης που κάθε κακή κλίση μετατρεπόταν σε καλοσύνη. Έτσι πέρασε πολύς καιρός και ο Πρίγκιπας Τσικλοπίγουνος δεν είχε νέα.

    Τι μιζέρια! Να θέλεις το κακό! Μα ο Πρίγκιπας Τσικλοπίγουνος δεν έβλεπε πέρα από το πιγούνι του! Αποφάσισε, λοιπόν να πάει ο ίδιος στην Κόκκινη χώρα για να κάνει κακό στην Πριγκιποπούλα.

    Το ταξίδι ήταν εξουθενωτικό! Οι προθέσεις βλέπετε καθορίζουν την γεύση του ταξιδιού, μα για τον Πρίγκηπα Τσικλοπίγουνο αυτά ήταν ψιλά γράμματα. Αυτός ήθελε μόνο το κακό!

    ΄'Εφτασε στην Κόκκινη χώρα ο Πρίγκηπας Τσικλοπίγουνος και απόρησε που δεν του έκαναν υποκλίσεις. Μία μέρα βρήκε τον υποτακτικό του και άρχισε τις διαταγές. Ο υποτακτικός δεν υπάκουσε και συνέχισε την πορεία του. Συνάντησε και την Εκπαιδευμένη Νυφίτσα, ο Πρίγκιπας Τσικλοπίγουνος, μα και αυτή τον προσπέρασε και δεν υπάκουσε στις διαταγές του. Ο Πρίγκηπας Τσικλοπίγουνος ένιωσε μόνος, πολύ μόνος.
    Τότε εμφανίστηκε μπροστά του μια κατσίκα. Του έδωσε το γάλα της και του είπε ότι είναι πολύ αστείος με αυτό το τσικλοπίγουνο πιγούνι. "Μοιάζουμε!" του είπε γελώντας, μα ο Πρίγκηπας Τσικλοπίγουνος προσβλήθηκε και θύμωσε πολύ! Πέταξε το γάλα κάτω με περιφρόνηση και έφυγε πίσω προς το παλάτι του γιατί στην Κόκκινη χώρα τα αξιώματα δεν είχαν καμία αξία και αυτό δε μπορούσε να το δεχτεί ο Πρίγκηπας Τσικλοπίγουνος!

    Η Πριγκιποπούλα μαζί με όλους τους κατοίκους της Κόκκινης χώρας έζησαν γαλήνια και τίποτα κακό δεν τους άγγιξε, γιατί στην Κόκκινη χώρα κάθε ψυχή που ήθελε να ανοίξει την πόρτα στο ζεστό κόκκινο φως, μάθαινε ότι η κακία είναι χωρίς ουσία και χωρίς υπόσταση, έρχεται από την ανυπαρξία, λόγω αμέλειας και επιστρέφει εκεί που ανήκει, στην ανυπαρξία!

    (ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τις φωτογραφίες της Αγράμπελης)


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μεταφέρω το παραμύθι σου εκεί που του πρέπει·στημ όμορφη Πριγκιποπούλα!

      Σ ευχαριστώ που μου ομορφαίνεις το μπλόγκ. Με τα σχόλια και την αγάπη σου..

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετική δουλειά Ντίνα μου!!!!
    Φοβερή αποτύπωση, δημιουργική έμπνευση, υπέροχο μοντέλο, εκπληκτικό αποτέλεσμα!!!!!!!!!!!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου δίνεις χαρά με το σχόλιό σου Γιώργο μου.
      Να είσαι καλά... Σε φιλώ και γω!

      Διαγραφή

Όσο απαλά πέφτουν τα ροδοπέταλα...

Μετέωρα