Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Λουλούδι κοραλί




4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Πανέμορφοι είσαστε εσείς,που δεν βαριέστε να μου γράφετε ομορφιές!

      Διαγραφή
  2. πάμε, λοιπόν, για ένα Κοραλλένιο παραμύθι :)

    Μία φορά κι ένα καιρό ήταν ο Κοραλλένιος, το ξωτικό γιατρός των λουλουδιών.
    Όταν ένα λουλούδι νοσούσε ο Κοραλλένιος ήξερε πως να το θεραπεύσει. Όλα τα λουλούδια τον αγαπούσαν και για ευχαριστώ τον κύκλωναν καθημερινά με τα αρώματα τους. Η μάγισσα Ξουξούνα , ζήλεψε την αγάπη που έδειχναν τα λουλούδια στον Κοραλλένιο και έσπειρε πολλά ζιζάνια για να καταστραφούν τα φύλλα των λουλουδιών και να μην προλαβαίνει ο Κοραλλένιος τη θεραπεία. Μεγάλη συμφορά απλώθηκε στον λουλουδόκοσμο! Τα φύλλα των λουλουδιών κιτρίνιζαν, ζάρωναν και μαύρα ζουζούνια έτρωγαν την ομορφιά τους! Ο Κοραλλένιος ήταν μόνος και δεν ήξερε ποιο λουλούδι να πρωτοθεραπεύσει. Η Ξουξούνα χαιρόταν που δε κατάφερνε ο Κοραλλένιος να ανταποκριθεί σε όλα τα λουλούδια. Α! Πολύ χαιρόταν η Ξουξούνα να προκαλεί την καταστροφή!

    Ένα λουλούδι, όμως, κατάλαβε τα πονηρά σχέδια της Ξουξούνας και φώναξε σε μυστική συγκέντρωση όλο τον λουλουδόκοσμο. Οι αύρες των λουλουδιών μαζεύτηκαν και το έξυπνο λουλούδι μίλησε: "Ακούστε με καλά! Η μάγισσα Ξουξούνα έχει βαλθεί να μας εξολοθρεύσει επειδή ζηλεύει την ομορφιά. Εμείς, όμως δε θα την αφήσουμε να μας αφανίσει!"
    '' και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό; " Ρώτησε ένα λουλουδάκι.
    "Με την αγάπη!"
    Τα λουλούδια κοιτάχτηκαν με απορία
    "μα εμείς έχουμε αγάπη!"
    Είπε ένα άλλο λουλουδάκι καθώς ξυνόταν για να φύγουν από πάνω του τα μαύρα μαμούνια της μάγισσας Ξουξούνας.
    Το έξυπνο λουλούδι γέλασε τρυφερά.
    "Και βέβαια έχουμε! Γι αυτό θα ενώσουμε τη δύναμη μας και θα βοηθήσουμε στο έργο του τον Κοραλλένιο! Ακούστε λοιπόν..." Όλα τα λουλούδια σώπασαν και το έξυπνο λουλούδι άρχισε να εξηγεί το σχέδιο δράσης!

    Η καινούργια μέρα ήρθε και η μάγισσα Ξουξούνα ξύπνησε και είδε δίπλα στο μαξιλάρι της ένα πιατάκι με γλυκό τριαντάφυλλο!
    Το έφαγε και ξεκίνησε για την εργασία της, να σπέρνει ζιζάνια. Μα κάτι ένιωσε και γύρισε πίσω, ένιωσε μία αδιαθεσία.
    Την επόμενη μέρα πάλι ένα πιατάκι με γλυκό τριαντάφυλλο ήταν δίπλα της. Το έφαγε πάλι και ξεκίνησε για την εργασία της, μα γύρισε πάλι πίσω στο σπίτι με περίεργα συμπτώματα. Αναστέναζε, έκλαιγε, δεν είχε διάθεση για τα μαγικά της. Τα λουλούδια γέλαγαν κρυφά και ο Κοραλλένιος προλάβαινε τις θεραπείες, αφού η μάγισσα Ξουξούνα δεν εργαζόταν. Οι μέρες πέρασαν και τα λουλούδια γινόντουσαν καλά. Ο Κοραλλένιος ήταν πολύ χαρούμενος και ρώτησε το έξυπνο λουλούδι να του πει πως η μάγισσα σταμάτησε το κακό έργο της.
    "Κοραλλένιε, της δώσαμε γλύκα! Δεν την είχε γευτεί ποτέ πριν η καημένη! Έγινε καλή, άλλαξε γιατί μπήκε μέσα της η ομορφιά! Δεν είναι πια κακιά και αποφασίσαμε να την παντρέψουμε με τον Τριαντάφυλλο! Έπαθε έρωτα μαζί του και δε μπορεί πια να βλάψει κανέναν! Κατάλαβες; "

    Πράγματι, η Ξουξούνα άλλαξε ριζικά. Από τον έρωτα για τον Τριαντάφυλλο αποφάσισε να μην ξανακάνει κακό σε κανένα λουλούδι και το όνομα της έγινε φάρμακο ώστε να διώχνει μακριά όλα τα παράσιτα και τα άσχημα. Ο Κοραλλένιος, για να ευχαριστήσει όλα τα λουλούδια για το σχέδιο αγάπης που κατάστρωσαν δημιούργησε το καραλί χρώμα και έδωσε ευχή να απλωθεί στον ουρανό, τη θάλασσα και τη γη ώστε να μείνει στην αιωνιότητα, όπως ακριβώς μένει και η αληθινή αγάπη!

    Ποδονίφτης
    29.6.14

    *Αγράμπελη, Ευχαριστώ!*


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όσο απαλά πέφτουν τα ροδοπέταλα...

Μετέωρα